dimecres, 23 de gener del 2013

Per contribuir a la unitat del catalanisme polític

Catalunya està en una cruïlla, immersa en una transició del model econòmic, social, mediambiental i  alhora nacional. Hi ha un sentiment majoritari de necessitat de revisar a fons l’encaix Catalunya i Espanya. Uns des de la ruptura i altres des de les reformes en profunditat de base federativa. Hi ha una majoria social que vol decidir a través d’una consulta o referèndum el seu futur.

Cinc formacions polítiques portàvem en els nostres respectius programes electorals el dret a decidir. El resultat electoral del passat 25N dóna un Parlament de 107 diputats/des a favor del dret a decidir.

El president Mas s´equivoca al patrimonialitzar el dret a decidir amb l’acord de Govern amb ERC i amb una confusió entorn al sobiranisme o la independència.
El PSC ha fet, amb diàleg i amb renúncies, tot el possible per arribar a un acord majoritari, del catalanisme plural pensant amb Catalunya sencera. No ha estat possible l’acord i la direcció del PSC ha proposat votar No a la declaració de CIU-ERC-ICV. 

Nosaltres vàrem defensar en tot moment esgotar la negociació. Al no ser possible un Sí crític defensant el nostre posicionament però deixant clar que el PSC és aliat assenyat, no obstacle; al no poder convèncer a la direcció, respectant els arguments de cadascú, proposàrem la llibertat de vot i, al no ser consensuada, ens reafirmem: no podem votar No.

Entenem la disciplina de vot i sempre l’hem respectat però no podem emetre avui un vot negatiu, per coherència. No per fracturar, sinó per sumar.

Formem part d’un partit, el PSC que ve de lluny i que ha sigut i ha de ser pal de paller de la cohesió social i nacional. Un partit de bases i votants plurals, d’alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores arreu, de tot el territori de Catalunya, rural i urbà. Volem contribuir a prevenir el frontisme nacional i social en que ens estem instal.lant. 

Hem decidit no votar No i optar per ésser-hi, per representar¸ des d’un PSC plural, de vocació majoritària, des del catalanisme polític integrador i social que volem. Volem col.laborar a asserenar el debat entorn el dret a decidir i a treballar decididament per construir un consens nacional i social per una alternativa d’esquerres a Catalunya. 

Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez-Sampere, Marina Geli, Àngel Ros, Núria Ventura


10 comentaris:

Kurisu ha dit...

Tots 5 heu sabut ser coherents amb el que es va votar el 25-N. Moltes gràcies!

Unknown ha dit...

no voto mes socialistes no teniu vergonya sou uns vividors expulsió del psc ja

Pablo Portales ha dit...

Et felicito. Segur que no ha estat fàcil. Som una nació: volem decidir, deia la consigna del 10-J i els socialistes, sense excepció hi estaven. Un petò per tu. Pablo

Germà Bel ha dit...

No haurà estat gens fàcil. Felicitacions, Núria.

Unknown ha dit...

Por coherencia dimite entrega acta de diputado al PSC y afiliate a ERC que soj ellos los que defienden esas ideas.

alexrosmateos ha dit...

Benvolguda Núria Ventura, no sóc militant del PSC i no us vaig votar, però us vull agrair la decisió que heu pres ja que heu actuat amb coherència. A les eleccions el PSC es va presentar amb un programa que defensava el dret a decidir, i avui la resta de diputats socialistes han votat en contra, al costat del PP i de Ciutadans. Avui haurà estat un dia molt difícil, sincerament moltes gràcies

ALEMANY. José Mª ha dit...

Qui la vist i qui el veu al PSC. Quins anys perduts a qui els hem votat. Quina tristesa que t´agafa sobre tot quan penses en los que tan precedid i tan inculcat los valors que ara mateix governen la propia vida. L´unic consol que et queda es que al menos cert tipo de joventut d´aquestes Terres, com vos diputada Ventura, encara són coherents i valents en les seves decisions. Be per vos.

joanroma ha dit...

Núria, de ben segur heu fet feliços a molts votants d'ERC, i Convergència, però heu trencat les regles democràtiques, el reglament del Grup Parlamentari, els órgans del partit...
Et varen obligar a presentar-te com a candidata? Quin respecte tens pel grup parlamentari? Sigueu coherents. No esteu d'acord amb el partit, doncs, cap problema, renuncia al càrrec, i dona pas a un altre candidat. I sobretot no enganyeu a la gent. El PSC va votar sí al dret a decidir, però no a vulnerar la democràcia, i l'estat de dret.
Joan Roma i Cunill, ex-diputat al Parlament pel PSC

Pablo Portales ha dit...

Es equivoca Joan. La democracia es la voluntat lliure dels ciutadans i això és el dret a decidir. i la majoria del PSC va votar a favor d'una interpretació restrictiva de la legalitat espanyola. la mateixa que ha aplicat el PP per aconseguir la sentència del TC

Jordi Molas ha dit...

Tant fot què voteu ni els motius. M'importa un rabe si sou independentistes, federalistes, colonialistes, espanyolistes, autonomistes, folcloristes, regionalistes... M'importa un ou: però voteu.

Amb quina cara "animareu" als votants perque vagin a votar les properes eleccions desprès d'aquesta apologia de l'abstenció como model democràtic?

Com a polítics em sorpren que sigueu tan pagats de la vostra pròpia ignorància. Foteu pena per irresponsables.

Us merexeiu que us fotin fora del partit. A la puta calle per irresponsables.