dilluns, 22 de setembre del 2008

UN DIA PASSAT PER AIGUA

Avui he començat el dia molt malament. M'he aixecat d'hora. Havia d'anar a Barcelona. He vist que queien llamps, però els trons encara no se sentien. Només pujar al cotxe, han començat a caure les primeres gotes i, en arribar a la gasolinera d'Ulldecona, ja no veia ni un metre davant. He parat una estona i he decidit continuar, però en passar per dalt d'un dels ponts de l'autopista, a baix, hi havia desenes de cotxes parats. Es veien només els intermitents. Una mica més endavant, he donat la volta. I el que ha caigut aquí no ha estat res al costat del que ha caigut al Camp de Tarragona !! Les conseqüències de la tromba d'aigua, ja les deveu haver llegit o sentit. Circulació interrompuda, cues, accidents, talls de llum, quasi 2000 persones durant tres hores dins de trens, baixos inundats, bombers amunt i avall ...

Mentre anava i tornava de l'autopista, m'he assabentat del nou atemptat d'ETA aquesta passada nit. Des d'aquí, la meva condemna més rotunda a l'assassinat de Luis Conde, el condol a la seua família i, sobretot, el desig d'una ràpida recuperació dels ferits tant els de l'atemptat de Santoña, com els dels atemptats d'aquest cap de setmana a Ondarroa i Vitòria. La unitat de les forces polítiques és fonamental per fer front al terrorisme. I, avui, per primera vegada en anys, sembla que s'ha aconseguit. Un altre desig, que aquesta unitat duri fins que ETA desaparegui.

Finalment, destacar una nota positiva, l'arribada a mans del jutje Garzón de la relació de noms (més de 130.000 persones) dels desapareguts durant els anys de la repressió franquista. Milers de persones torturades, fusilades i enterrades en fosses comunes, milers de famílies que fa fins a 70 anys que busquen els seus avantpassats. És el final d'un camí i el principi d'un altre igual de dur i difícil, però amb la satisfacció de veure com la justícia ha decidit d'una vegada per totes fer-los costat en la seua búsqueda. Les més de vint associacions de desapareguts que han realitzat aquest treball durant tants i tants anys s'han mostrat extenuades però satisfetes. Es comença a fer Justícia. Ara, s'ha d'arribar al final.

Per cert, tornen a caure quatre gotes.

3 comentaris:

Neus ha dit...

Jo també l'he començat, tort el dia.Tanta aigua és poc compatible en la conducció i sobretot a la carretera d'Ulldecona a Tortosa!

Anònim ha dit...

Sisi, hem va dir una noia, que per l'altura de Reus, Tarragona.. va caure un fortísim aiguat i no es veïa res!

Una pregunta et volía fer,
aquí a Ulldecona una vegada a un ple no es va dir que ficarien un lloc per a passar la ITV? esque em va sona sentir-ho a un ple de fa molt de temps, i per això tu preguntava..
La veritat esque hi faria falta perquè as de desplaçarte fins Tortosa i queda una mica lluny i aquí sería més comodo.

Salutacions!!!

Núria Ventura Brusca ha dit...

La veritat es que la carretera Ulldecona-Tortosa està fatalñ i, si damunt plou, encara pitjor. Sobretot abans d'arribar a les Ventalles i passat Santa Bàrbara es fan uns tolls molt i molt perillossos. Esperem que comencen pronte les obres, que han d'estar ja al caure.

Sobre això de la ITV, si que és cert que ara fa un temps va sortir al ple. HO vam demanar però, de moment, no hi ha hagut manera (parlem de cotxes suposo, perquè els vehicles agrícoles sí que la passen aquí de tant en tant). Haurem de continuar insistint. Si hi ha novetats, us ho faig saber.