dimarts, 2 de setembre del 2008

PLE DE SETEMBRE

Avui si que ja hem tornat a la normalitat al 100%. Reunions al matí, a l’Ajuntament, d’aquelles que no s’acaben mai, posada al dia desprès de festes, feina atrassada, comissions al tard i, a la nit, ple ordinari del mes de setembre. Era previsible que tractés molt sobre festes, ja que les vam acabar ahir. Des del govern municipal n’hem fet un balanç positiu, per la participació sobretot, però també per la qualitat de molts dels actes oferts. Hi ha però, també alguns detalls que han de pulir-se o coses que s’han de canviar, com s’ha encarregat l’oposició també de recordar-nos.

En general ha estat un ple molt tranquil en que quasi tot s’ha aprovat per unanimitat. Bona senyal. Així ha estat en l’acceptació d’una subvenció de més de 6.000 euros de la Diputació de Tarragona per a parcs infantils, en l’aprovació de la destinació de l’aportació que l’Ajuntament fa a projectes de cooperació (al Fons Català de Cooperació, a l’associació Terres de l’Ebre amb el Poble Saharaui per a un taller de cinema als campaments de refugiats de Tindouf i a l’Obra Missionera Ekumene), amb l’aprovació del reglament d’ús del nou pavelló triple poliesportiu i amb l’aprovació provisional del Pla Especial d’un parc fotovoltaic a la partida dels Mangraners. L’únic punt de la secció resolutòria aprovat amb un vot en contra (el del PP) ha estat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de les taxes, que preveu un increment del 2’1% sobre el preu de l’aigua.

Respecte a les mocions, el PP n’ha retirat una referent a la revista municipal i en tenia tres més, una sobre el nou Pla d’ordenació urbana municipal (aprovada per tots els grups i l’abstenció dels independents), una sobre un cas puntual de les normes subsidiàries i una altra sobre el conreu de cítrics (les dos aprovades per unanimitat). ERC n’ha presentat una altra sobre el centenari de la bandera estelada, demanant que es posi en un lloc destacat l’11 de setembre, entre altres. Ha estat rebutjada per 7 vots en contra (PSC, UGI i PP) i 5 a favor (CIU i ERC). Cal dir que, com en ocasions anteriors en que es debat sobre banderes, el Grup Municipal Socialista hem votat en contra perquè entenen que tenim feina més important en un ajuntament que parlar sobre banderes contínuament. A més, respectant la bandera que cadascú pugui sentir com a seua, constitucionalment tenim aprovades unes banderes que són les que legalment ens representen com a país.

Finalment, hem donat suport, per unanimitat, a una moció de suport a l’atorgament a Josep Roncero Pallarès del Premi Catalunya d’Educació 2008. Es tracta del director del col.legi de Freginals i de la ZER Montsià, recentment jubilat, que ha estat més de 50 anys en actiu com a mestre. La seva vocació i prefessionalitat, fins al darrer dia de treball, ha contribuït a la formació i educació de centenars de persones del Montsià i, ara, un cop jubilat es mereix aquest reconeixement.